Csomagolási technológia fejlesztés megteremtése a Pikopack Zrt-nél

  
Társaságunk az 2.122.365.137 Ft összegű projekt megvalósításához az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a Magyar Köztársaság központi költségvetéséből 998.682.568 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesül.


A PIKOPACK Zrt. az elmúlt évtizedekben jelentős mértékű erőforrásait áldozta arra, hogy telephelyén korszerű technológiai és technikai feltételeket teremtsen meg. A technikai és technológiai adottságokat figyelembe véve, továbbá a piaci potenciált tanulmányozva a csomagolás technológia megteremtése jelenti a cégcsoport számára a továbbfejlődés egyik fő irányát. A piacfelmérések, a technológiai adottságok megteremtése, az elérhető nyersanyagok beszerzési lehetősége azt eredményezte, hogy célszerű a füzesabonyi telephelyen korszerű csomagolási kapacitás létrehozását elindítani.

Társaságunk törekszik a csomagolástechnika minden részletének javítására, továbbá a különböző töltési funkciók optimalizálására. 
A csarnokrendszerben egy töltési, egy hőkezelési és egy csomagolási feladatsort végzünk el, amely még tartalmazza a címkegyártást, a címkézést és a megfelelő egységcsomagok kialakítását. A berendezések alkalmasak minden nyersanyag feldolgozására a különböző dobozos technológiával, amelyeket keresletet indukálnak.


Termelőberendezésekre fordított összeg: 1.218.410.637 Ft
Ingatlan beruházás: 653.954.500 Ft
K + F projekttámogatás: 250.000.000 Ft


- Kedvezményezett megnevezése és adatai: 
PIKOPACK Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. 
Székhely: 3390 Füzesabony, Kerecsendi út 123.

- Támogató szervezet megnevezés :
Nemzetgazdasági Minisztérium www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium

- Közreműködő Szervezet megnevezése:
Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság